התפרסם במקור בבלוג "כשיצירה פוגשת חיים"

***

גביניות הוא מאכל רוסי מוכר וקל הכנה. ((Сырники (творожники)

אצל אמא שלי הן נראות כמו קציצות גבינה קטנות ושמנמנות. אצלי הן נראות כמו פרוסות קרטון דקיקות, אבל לא פחות טעימות בשל כך.

מנה קלה ומהירת הכנה שעובדת נהדר כארוחת ערב שגם ילדים יסכימו לאכול.

מתכון לגביניות:

חצי קילו טבורוג בטעמים (נמכר במעדניות בחלק מהסופרים ונמצא בהתחיבות במעדניה של כל חנות רוסית)

ביצה

שקית אבקת אפיה

סוכר לפי הטעם (ככף)

קמצוץ בלתי נראה של מלח

קמח לפי הטעם (אני שמה כ 7-8 כפות, יש אנשים ששמים יותר קרוב לכוס)

מערבבים, נוצרת תערובת אוורירית ודביקה.

אם שמתם פחות קמח – מניחים עם שתי כפות בתלוליות על התבנית.

אם שמתם יותר קמח – יוצרים מהתערובת נקניק מקומח וחותכים אותו לפרוסות בעובי של סנטימטר. מניחים את הפרוסות על התבנית ולוצים עליהן קלות עם המזלג על מנת ליצור ריבועים מלמעלה.

אופים ב 180 מעלות.

זמן האפיה תלוי בכמות הקמח.

אם שמתם הרבה קמח, הגביניות שלכם ישמרו על הצורה ויצטרכו יותר זמן כדי להיעשות גם מבפנים, בדרך כלל, קרוב לחצי שעה.

אם שמתם פחות קמח, כמוני, הגביניות שלכם ישתתחו ויצרו משטח אחיד על התבנית שבסוף תצטרכו לחתוך עם הסכין לריבועים. במקרה כזה הגביניות יצטרכו פחות זמן, בדרך כלל כ 15-20 דקות.

אני מעדיפה את הגרסה השטוחה, עם פחות קמח 🙂

לא פחות חשוב מהגביניות הוא התוספת שאוכלים אותן איתה.

אוכלים עם שמנת, ריבה, דבש או כל שילוב ביניהם 

ובמקרה שלנו:

תותי גינה ביוגורט עם מעט סוכר.

כתוספת לגביניות מגבינת טבורוג בטעם אוכמניות כחולות.

יאמי 

בתאבון