אין כמו לנעוץ שיניים בלחמנייה טרייה מלאה בירקות פריכים והמבורגר חם ועסיסי. בקיץ, זו דרך נפלאה להעביר ערב בגינה לצד המנגל ואין ילד שיעקם את האף כשיש המבורגרים בתפריט. המתכון הבא הוא מסורת משפחתית שיצרנו ביחד לאחר מספר ניסיונות להכין את ההמבורגר המושלם בבית. אני לא קונה את התיאוריה שהמבורגר טוב חייב להיות עשוי מסטייק איכותי קצוץ; אם ייפול לידי סטייק איכותי אני אוכל אותו כפי שהוא… בשר בקר טחון טרי ואיכותי יספיק לכם בשביל להפיק המבורגר מענג וטעים שישמח את כולם.

לעבודה!

שלל המרכיבים

בקערה גדולה, ערבבו קילו בשר בקר טחון טרי

בשר בקר טחון טרי

שני בצלים קטנים טחונים במעבד מזון, מגוררים או קצוצים דק-דק; הוסיפו לבשר.

בצל קצוץ דק דק

לתיבול הבשר, הוסיפו כשליש כוס רוטב ברביקיו ותבלינים. אנחנו אוהבים מאוד תערובת של חברת מקורמיק הנקראת "תבלין לסטייק מונטריאול".

תבלין לסטייק מונטריאול מקרומיק

אם אין תבלין לסטייק, הוסיפו לבשר חצי כפית אבקת שום, חצי כפית בצל יבש, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית מלח.

בשר, בצל ותבלינים

אם הבשר בכל זאת יצא מההקפאה או נראה לכם נזיל מדי, הוסיפו פנימה כשתי פרוסות לחם טחונות.

לחם במעבד מזון

הלחם לא ישנה את טעם הבשר ויציל את ההמבורגרים שלכם מהתפרקות מבישה על הגריל.

עם או בלי לחם, לושו היטב את כל החומרים בקערה גדולה עד לעיסה אחידה ומבריקה. לישה טובה של הבשר תדביק אותו יחדיו ותעזור לכם להפיק המבורגרים בעלי מראה חלק ואחיד. לכסות בניילון נצמד ולהניח במקרר לשעה לפחות.

הוציאו את הבשר מהמקרר וצרו כעשרה המבורגרים ענקיים או כשניים-עשר קטנים יותר: קחו חופן מהתערובת ולושו מעט בכדי להדביק אותה יחד. צרו כתיתה (איזו מילה נחמדה זו כתיתה!) אחידה בגודלה ובעלת שוליים חלקים. הניחו בצד.

המבורגרים מחכים לטיגון במגש

חממו את המנגל והברישו את הרשת בחצי בצל טבול בשמן. זה עושה ריח נעים ומבטיח שדבר לא ידבק. אם המנגל שלכם פועל על גז, הניחו לו להתחמם לחום בינוני-גבוה. אם אתם עובדים עם גחלים, הדליקו אותם והניחו להם להצטמצם. חום גבוה מדי רק ישרוף את הבשר.

כשהמנגל מחומם כראוי, הברישו שוב בשמן והניחו את ההמבורגרים על הרשת. זמן הצלייה תלוי בחום הגריל ובעובי הכתיתות אבל אצלנו צולים את ההמבורגרים כחמש דקות מכל צד. אתם יכולים בשקט להקריב כתיתה אחת כדי לבדוק אם הבשר עשוי ואחר כך להשמיד ראיות. מישהו חייב להקריב את עצמו למען הכלל.

המבורגרים מוכנים

להגיש חם בלחמנייה, עם כל התוספות שאוהבים. אצלנו מונחים על השולחן פרוסות עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל, חסה, מיונז, קטשופ, חרדל ורוטב ברביקיו. כל אחד מרכיב לו את הסנדוויץ' המושלם. בתאבון!

ההמבורגר המוכן

***

אילה וייס היא בלוגרית אוכל, כותבת תוכן וכותבת בכלל. בזמנה הפנוי היא מלהטטת שלושה ילדים ועסק עצמאי. כשכבר יש לה זמן, היא שותה קפה בגינה. כשתהיה גדולה היא רוצה להיות מתכונאית – שזה כמו מכונאית, רק עם שמן זית.

***

המתכון נכתב בחסות מטבחי הגינה של איסמור – איסמור מובילה בארץ בתחום שיווק מוצרי האיכות לבית ולחצר מוצרים אלה כוללים, בין היתר ברביקיו בנוי, מטבחי גינה וחצר, מתקני שעשועים לילדים, בקתות עץ, מחסני עץ ועוד.

איסמור

המבורגר ביתי מנצחPrep time: 35 mins Cook time: 15 mins המבורגר ביתי מנצח
    Ingredients
  • קילו בשר בקר טחון טרי
  • שני בצלים קטנים טחונים במעבד מזון, מגוררים או קצוצים דק-דק
  • שליש כוס רוטב ברביקיו
  • תבלינים.- "תבלין לסטייק מונטריאול".
  • או חצי כפית אבקת שום, חצי כפית בצל יבש, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית מלח.
    Directions