כמה טוב שהגיע ספטמבר סוף-סוף אחרי הקיץ הארוך; הלילות כבר יותר נעימים וריח הסתיו כבר באוויר.

מה יותר נעים מלשבת יחד עם חברים, באוויר הערב הנעים, בחוץ, תחת הפרגולה, להתענג על אוכל טעים, משקה מרענן.

עברתי השבוע בשוק ונתקלתי בערימת חצילונים חמודים ומבריקים, לא יכולתי לעמוד בפיתוי וקניתי שקית מלאה. אני מאד אוהבת למלא אותם בכל מיני דברים טובים ולהכין אותם כל פעם אחרת, תלוי בהיצע שיש בשוק.

מעורר תיאבון, לא?

זו מנה שנראית מושקעת ויכולה לככב בקלות בארוחות חגיגיות או כשסתם רוצים לפנק את המשפחה.

החומרים הדרושים:

20 חצילים קטנים שטופים ובלי העוקץ

חצי קילו בשר עוף טחון (אני מעדיפה עוף כי הוא רך ודל קלוריות)

שתי פרוסות לחם – בלי הקשה.

ביצה

מלח, פלפל לפי הטעם.

ירק שאוהבים: פטרוזיליה, שמיר כוסברה – קצוץ דק.

רוטב:

חצי כוס רוטב בלסמי

3 כפות ריבה (אני מעדיפה ריבת שזיפים, משמשים או תפוזים)

חצי כוס מים

פלפל שחור ולבן.

מרכיבים להכנת חצילים קטנים ממולאים

אופן ההכנה:

מנקים את חזה העוף ושמים אותו ואת כל שאר החומרים, חוץ מהחצילים, במעבד מזון או במטחנת בשר וטוחנים יחד.

חוצים את החצילים לחצי כמעט עד הסוף אבל משאירים אותם מחוברים כס"מ בסוף. ממלאים אותם במילוי ומניחים בצד עד שגומרים למלא את כולם.

החצילים והמילוי, לפני ואחרי

מטגנים את החצילים במעט שמן, הופכים אותם כדי שייטגנו מכל הכיוונים מספר דקות ומעבירים לתבנית אפיה.

הטיגון

מכינים רוטב ממכל החומרים ושופכים על החצילים.

הרוטב

עם הרוטב, בדרך לתנור

מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור מחומם ל-180מעלות.

אופים כחצי שעה ואז מסירים את נייר הכסף והופכים כל כרבע שעה את החצילים כדי שייאפו ברוטב מכל הכיוונים.

לאחר כשעה של אפיה, כשהרוטב מסמיך והחצילים מבושלים אפשר לאכול בתאבון.

החצילים הולכים טוב עם אורז לבן, טעמם העשיר והרוטב הסמיך משתלבים יחד נהדר.

כעת נשאר להעביר לצלחת הגשה יפה, להוציא החוצה לאורחים ולהתענג.

חצילים עם אורז

בתאבון!

***

מוגש בחסות סוככי תבל – סוככים איכותיים מכל הסוגים ולמגוון תקציבים.

סוככים ופרגולות

חצילים קטנים ממולאים בשר ואפויים ברוטב מתוקחצילים קטנים ממולאים בשר ואפויים ברוטב מתוק
    Ingredients
  • 20 חצילים קטנים שטופים ובלי העוקץ
  • חצי קילו בשר עוף טחון (אני מעדיפה עוף כי הוא רך ודל קלוריות)
  • שתי פרוסות לחם – בלי הקשה
  • ביצה
  • מלח, פלפל לפי הטעם.
  • ירק שאוהבים: פטרוזיליה, שמיר כוסברה – קצוץ דק.
  • רוטב:
  • חצי כוס רוטב בלסמי
  • 3 כפות ריבה (אני מעדיפה ריבת שזיפים, משמשים או תפוזים)
  • חצי כוס מים
  • פלפל שחור ולבן.
    Directions
  1. מנקים את חזה העוף ושמים אותו ואת כל שאר החומרים, חוץ מהחצילים, במעבד מזון או במטחנת בשר וטוחנים יחד.

    חוצים את החצילים לחצי כמעט עד הסוף אבל משאירים אותם מחוברים כס"מ בסוף. ממלאים אותם במילוי ומניחים בצד עד שגומרים למלא את כולם.
    מטגנים את החצילים במעט שמן, הופכים אותם כדי שייטגנו מכל הכיוונים מספר דקות ומעבירים לתבנית אפיה.
    מכינים רוטב ממכל החומרים ושופכים על החצילים.
    מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור מחומם ל-180מעלות.

    אופים כחצי שעה ואז מסירים את נייר הכסף והופכים כל כרבע שעה את החצילים כדי שייאפו ברוטב מכל הכיוונים.

    לאחר כשעה של אפיה, כשהרוטב מסמיך והחצילים מבושלים אפשר לאכול בתאבון.

    החצילים הולכים טוב עם אורז לבן, טעמם העשיר והרוטב הסמיך משתלבים יחד נהדר.

    כעת נשאר להעביר לצלחת הגשה יפה, להוציא החוצה לאורחים ולהתענג.