גיאורגיה היא מדינה של ניגודים. יושבת על התפר שבין מזרח ומערב ובין יבשת אסיה לאירופה, גיאורגיה מחזיקה בתרבות גאה בת אלפי שנים ובתיירות מודרנית תוססת. בשטחה תמצאו פסגות מושלגות וחופי ים שוקקים. האוכל הגיאורגי העשיר לא נופל ממה שיש למדינה יוצאת הדופן הזו להציע לנו וקצרה היריעה מלכסותו בשורות ספורות.

חצ'פורי הוא מאכל גיאורגי נפוץ, כמו הבורקס שלנו. רק שכאן לא מדובר בבצק עלים תעשייתי ממולא בתפוחי אדמה אלא בבצק שמרים הגובל בלחם טרי ופריך, הממולא במילוי גבינות ניחוחי ומלוח המעוצב בצורת סירה ממנה מציץ המילוי המפתה. תענוג.

גירסאות לחצ'פורי רבות כבתי האב הגיאורגיים ומכיוון שאינני רוצה להסתבך עם אף סבתא גיאורגית גאה, אכריז כאן שזו הגירסה הפרטית שלי. מהירה (בזכות השימוש במעבד מזון), קלה להכנה וטעימה בצורה יוצאת דופן. אל תתנו לשמרים להטעות אתכם, זה מתכון פשוט במיוחד.

חצ'פורי

רשימת המצרכים:

כוס ורבע מים חמים למגע
שקית (11 גרם) שמרים יבשים
כפית סוכר

2 כוסות קמח לבן
כמעט כוס קמח מלא
כפית וחצי מלח
כפית סוכר

קוביית חמאה

קופסת קוטג' (250 גרם) – 5% שומן לפחות
200 גרם גבינה צהובה מגוררת (או פרוסות חתוכות לקוביות קטנות)
ביצה אחת
מעט מלח

אופן ההכנה:

1. המיסו בקערה את כפית הסוכר במים חמים. הוסיפו את השמרים, ערבבו והניחו במקום חמים לכעשר דקות (אני מדליקה את התנור לחצי דקה ומכבה).

הכנת תערובת שמרים לחצ'פורי

2. בינתיים, מדדו והכניסו למעבד מזון את הקמחים, המלח והסוכר.

הכנת התערובת בצק עבור חצ'פורי

3. כשהשמרים מתחילים לבעבע על פני שטח המים

שמרים מבעבעים בשביל מאפה שמרים

הוסיפו להם את קוביית החמאה וערבבו עד להמסה.

מוסיפים קוביית חמאה

הוסיפו את תכולת הקערה למעבד המזון

הכנת הבצק

והתחילו לעבד בפולסים עד שהעיסה הופכת לבצק. המשיכו לעבד כדקה. אם הבצק דביק מאוד, הוסיפו כף קמח אחת בכל פעם. אם הוא יבש, הוסיפו כף מים. זכרו, בצק דביק הוא בצק אוורירי.

4. כשהבצק דביק אך ניתן לאיסוף ביד, הוציאו אותו ממעבד המזון והניחו על משטח מקומח.

בצק על משטח מקומח

אספו לכדור והניחו בקערה מקומחת ומכוסה ובמקום חמים לכחצי שעה, עד שיכפיל את נפחו.

התפחת בצק

5. בינתיים ערבבו קוטג', גבינה צהובה, ביצה וקמצוץ מלח בקערה וחממו את התנור הריק ל-200 מעלות צלזיוס.

הכנת מילוי לחצ'פורי

6. הוציאו את הבצק והניחו על מגש התנור המכוסה בנייר אפייה מקומח.

כרגע עומדות בפניכם מספר אפשרויות. אתם יכולים לטרוח ולחלק את הבצק לשניים, שלושה או ארבעה מאפים, או להכין חצ'פורי אחד ענק, כפי שאני הכנתי.

7. את הבצק הרך והאוורירי מעכו ומתחו בעזרת הידיים לאליפסה מאורכת ודקה.

הניחו באמצע את המילוי.

מילוי החצ'פורי

בעזרת האצבעות, צבטו וסגרו את שני קצוות המאפה אך השאירו את האמצע פתוח, כמעין סירה.

הכנת חצ'פורי

חצ'פורי לפני אפיה

8.המאפה הענק שלי נאפה בחום של 200 מעלות צלזיוס למשך כארבעים דקות. מאפים קטנים יותר יאפו יותר במהירות. אני ממליצה לחכות מעט לפני האכילה ולתת לבצק והתקרר ולמילוי להתייצב.

חצ'פורי מוכן

 

מתכונים מסורתיים רבים ממליצים בשלב זה לחפור בור במילוי, לשבור לתוכו ביצה שלמה ולהחזיר לתנור לכחמש דקות נוספות. אני משאירה את זה לשיקולכם.

בתאבון!

***

מוגש בחסות סביב עולם – תיירות ללא גבולות בארץ ובעולם.

טיול מאורגן לגאורגיה

 

חצ'פורי – מאפה שמרים וגבינה גיאורגיחצ'פורי - מאפה שמרים וגבינה גיאורגי
    Ingredients
  • כוס ורבע מים חמים למגע
  • שקית (11 גרם) שמרים יבשים
  • כפית סוכר
  • 2 כוסות קמח לבן
  • כמעט כוס קמח מלא
  • כפית וחצי מלח
  • כפית סוכר
  • קוביית חמאה
  • קופסת קוטג' (250 גרם) – 5% שומן לפחות
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת (או פרוסות חתוכות לקוביות קטנות)
  • ביצה אחת
  • מעט מלח
    Directions