כל אחד יכול לפתוח פחית בירה או לחלץ פקק מבקבוק יין. הקוקטייל שלפניכם לוקח את האירוח הבא שלכם למחוזות יפנים יצירתיים, בטעם אבטיח ישראלי.

סאקה הוא יין יפני מסורתי העשוי מאורז. הוא בעל טעם עדין אך מובהק ומוגש קר בקיץ וחם בחורף. לא כולם מכירים סאקה, ולא היינו מבססים אירוח על משקה אקזוטי שלא כולם אוהבים. אבל במקום להגיש גולדסטאר ולהשתעמם, הכינו מהסאקה משקה פירותי עדין ומתוחכם שיגרוף עבורכם מחמאות, מבלי שתצטרכו להתאמץ.

משקה הסאקה-אבטיח יתאים לארוחה קלילה בסגנון אסייתי. אם זה סושי טייקאאוט או מגולגל בבית, נודלס מהמסעדה הקרובה או אוכל סיני, הסאקה שלכם יקפיץ את הארוחה לגבהים של מושקעות רצינית. עם הקלות של הכנת משקה משני מרכיבים בלבד, כל מה שישאר לכם לעשות הוא לקשט את השולחן. נסו לשים מחצלות גלגול מבמבוק מתחת לכל צלחת ולהשתמש בצלחות לבנות או שחורות. הציבו (על הצלחת) באלכסון זוג מקלות אכילה לכל סועד וקשרו אותן בסרט בצבע אדום. גולת הכותרת תהיה זר פרחים בצבע הסרט שיונח במרכז השולחן.

לא אוהבים אוכל סיני? נסו פרגיות על האש ברוטב טריאקי, אורז לבן כתוספת וסלט "סיני" של ירקות חתוכים לגפרורים ברוטב חמוץ מתוק.

גוונו לכם את הקיץ!

סאקה בטעם אבטיח

המתכון שלפניכם הוא בקושי מתכון.

אלה המרכיבים בצילום אמנותי בשחור-לבן

מלאו קנקן גדול בכמות הסאקה העומדת לרשותכם ודחסו לתוכו חתיכות אבטיח אדום ומתוק עד שאין יותר מקום.

אבטיח בקנקן עם סאקה
כסו בניילון נצמד והניחו במקרר ל-48 שעות. הגישו בסט סאקה ייעודי אם שלכם לא נשבר בהובלה, או אלתרו עם קנקן פולני ופרחוני וכוסות קפה ערביות. הגישו קר!

שילוב הרמוני בין פולין, יפן והמזרח התיכון

 יחי הפיוז'ן!

***

מוגש בחסות רשת סופר סושי – רשת סושיות עם אופי באזור תל אביב.

סושי ת"א