שמתם לב שהקיץ מתחיל להרפות? לאט לאט מתמתן החום ואנחנו מוצאים את עצמנו מבלים יותר זמן בחוץ. עם הילדים, בגני השעשועים וברחוב, עד שמגיעה שעת ארוחת הערב, ולישון. הילדים כמובן. אנחנו המבוגרים יוצאים חזרה לחצר. אם זה במהלך היום מתחת לפרגולה המוצלת או בערב, כשרוח קרירה ומרעננת כבר נושבת, אנחנו אוהבים לארח בחוץ.

לא תמיד חייבים לטרוח ולארח לארוחת ערב. שילוב של חבר'ה, בירות קרות ומטבלים טעימים יעניק לכם ערב מושלם, עכשיו, כשמזג האוויר מאפשר. הזדרזו! עוד מעט ירד כבר גשם!

מטבל הגבינה הבא הוא המטבל האהוב על בעלי. קיבלתי אותו על פתק לפני שנות דור משכנה, שאמרה שזה מתכון של אודטה. את הפתק איבדתי מזמן, ואת המתכון אני מכינה פחות או יותר לפי העין. והוא יוצא תמיד, אבל תמיד, טעים. מושלם עם קרקרים, ירקות חתוכים או פיתות קלויות. ובירה, הרבה בירה.

מטבל גבינה וכוסברה

המצרכים:

500 גרם גבינה לבנה. אני משתמשת ב-5%
כף שמן זית
חצי כפית מלח גס
מעט פלפל שחור גרוס
צרור כוסברה
3-4 בצלים ירוקים

מרכיבים למטבל

אופן ההכנה:

1. קחו לכם צרור כוסברה יפה וקטמו את הגבעולים.

כוסברה

מינוס גבעול

2. קצצו את עלי הכוסברה דק-דק

אפשר יותר דק

3. עשו את אותו הדבר עם גבעולי הבצל הירוק.

הבצל מחכה

ככה מספיק

4. הניחו גבינה, עשבים, שמן זית ותבלינים בקערה

נפגשים בצלחת

וערבבו

ומתערבבים

עד שהכל אחיד

כמעט מוכן

5. עכשיו קשטו כראות עיניכם

עכשיו זה מוכן

והגישו בחוץ על המרפסת, עם דברים פריכים איתם אפשר לטבול. ובירה קרה. הרבה בירה קרה.

מבט מקרוב

בתאבון!

***

מוגש בחסות סוככי תבל – סוככים איכותיים מכל הסוגים ולמגוון תקציבים

סוככים

 

מטבל גבינה וכוסברהמטבל גבינה וכוסברה
    Ingredients
  • 500 גרם גבינה לבנה. אני משתמשת ב-5%
  • כף שמן זית
  • חצי כפית מלח גס
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • צרור כוסברה
  • 3-4 בצלים ירוקים
    Directions
  1. 1. קחו לכם צרור כוסברה יפה וקטמו את הגבעולים.
    2. קצצו את עלי הכוסברה דק-דק
    3. עשו את אותו הדבר עם גבעולי הבצל הירוק.
    4. הניחו גבינה, עשבים, שמן זית ותבלינים בקערה
    וערבבו עד שהכל אחיד
    5. עכשיו קשטו כראות עיניכם
    והגישו בחוץ על המרפסת, עם דברים פריכים איתם אפשר לטבול. ובירה קרה. הרבה בירה קרה.
    בתאבון!