ההדרכה פורסמה לראשונה  הבלוג "כשיצירה פוגשת חיים"

***

ללא ספק המרק כתום/כרובית הכי טעים שאכלתי.

קל להכנה והטעם נהדר.

המתיקות של הכרובית האפויה…

בקיצור, אני מביאה את המתכון, אם אתם אוהבים מרקים סמיכים אז ממליצה בחום 

***

מקור המתכון:

http://pinterest.com/pin/112097478195289452/

כרגיל, פינטרסט שולט!!!

מצרפת את המתכון אחרי שני נסיונות ועם כמה שינויים ושיפורים משלי, בשביל המתכון המקורי תכנסו לקישור המצורף.

***

חומרים:

כרובית גדולה

3 בטטות גדולות חתוכות לקוביות

בצל אדום קצוץ גס

5-6 שיני שום

מים

הכנה:

מחממים את התנור ל 200 מעלות. מפרקים את הכרובית לפרחים בגודל ביס, מערבים אותם בקערה עם מעט שמן זית ושופכים לתבנית אפיה. אופים כחצי שעה או עד להשחמה (אבל לפני שזה נשרף).

במקביל, מטגנים קלות את הבצל והשום, מוסיפים את קוביות הבטטה. מאדים מספר רגעים ואז מוסיפים את המים. אני מוסיפה את המים לפי העין, ככה שיכסו את המרכיבים ועוד אצבע או שתיים. ממליחים ב 3/4 כף מלח. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ונותנים למרק להתבשל על אש נמוכה עד להתרככות הבטטות.

טוחנים, מוסיפים את הכרובית האפויה וטוחנים שוב.

אני לא טוחנת לדייסה מלאה אלא משאירה פירורי כרובית בשביל המרקם.

אוכלים 

לשדרוג המרק:

– אפשר להוסיף עדשים כתומות. הן צריכות אפס זמן בישול ומוסיפות נפח ועושר למרק.

– מורחים פרוסות לחמניה בחמאת שום מפזרים מלמעלה מעט גבינת פרמזן מגורדת ואופים 5 דקות בתנור. משתלב נהדר עם המרק.

בתאבון