פורסם במקור בבלוג: עדי – עוגות ועוד דברים טובים…

***

כבר הרבה זמן שמקסימאיה מבקשת שאכין פחזניות ומשום מה אני מתעצלת,

באמת לא ברור לי למה, זה כל כך פשוט להכין…סתם עצלנית ;)

ביום שישי החלטתי להפתיע את מאיה והכנתי.

כשהבעלול ירד לאסוף אותה מהגן הוא לקח איתו פחזנית לשמח אותה,

כמה אושר יכול לגרום מעט מתוק לנשמה של הקטנה הזו 

אז אם בא לכם לשמח את בני הבית או את הנשמה שלכם, זה המתכון המושלם 

(אל תבהלו מאורך ההסבר, זה ממש פשוט להכין)

המצרכים:

כוס מים

100 גר` חמאה

כף סוכר

1/4 כפית מלח

כוס קמח

4 ביצים

מילוי:

מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אינסטנט פודינג וניל

כוס חלב

אופן ההכנה:

להרתיח בסיר מים, חמאה, סוכר ומלח.

להוסיף בבת אחת את הקמח ולערבב היטב לבצק חלק ללא גושים.

להמשיך לבשל עוד כדקה תוך ערבוב עד שמתגבש כדור חלק ונפרד מהדפנות.

להסיר מהאש ולהעביר למיקסר עם וו גיטרה.

לערבב את הבצק במהירות בינונית לצינון חלקי ואז להוסיף ביצים אחת אחת תוך כדי עירבוב, לא להוסיף ביצה לפני שהקודמת נבלעה בתערובת.

לערבב עד שהבלילה מבריקה.

לרפד תבנית בנייר אפיה ולהעביר את התערובת לשק זילוף.

לזלף במרווחים גבעות בקוטר 4 ס"מ.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 20 דק` עד הזהבה.

לאחר מכן פותחים מעט את דלת התנור וממשיכים לאפות עוד 5 דק` נוספות.

לצנן את הפחזניות ולחורר מעט כל פחזנית על מנת שיצאו האדים.

להקציף יחד את חומרי המילוי ולהזליף את הפודינג לכל פחזנית  בחור שיצרנו ליציאת האדים.

ניתן לצפות באבקת סוכר או בגנאש שוקולד 

* המתכון של קרין גורן עם שינוי קל שלי בכמות הסוכר.

מתכון לפחזניות

בתאבון!