הידעתם שמסורת הבישול הקרואטית מחולקת למחוזות גיאוגרפיים? בדומה לצרפת ואיטליה, לכל אזור ישנה מסורת קולינרית משלו, המושפעת באופן טבעי מגבולות, כיבושים היסטוריים ותרבויות שכנות.

מפת הבלקן

קירבתה הגיאוגרפית של קרואטיה לאיטליה, אוסטריה והונגריה השפיעה באופן טבעי על האוכל. נכסי צאן ברזל במטבח ההונגרי כמו גולש, פאלאצ'ינקה (בלינצ'עס) ופפריקה הפכו לאהובים גם במטבח הקרואטי

פפריקה זה לא רק צבע

היום אחלוק עמכם מתכון הונגרי נהדר, פשוט ונפוץ שאף לו, וודאי, ישנן גירסאות קרואטיות לרוב.

ההונגרים אוהבים סלט מלפפונים. הוא מרענן, מתקתק/חמצמץ, פשוט להכנה ומהווה תוספת קלילה למנות בשר כבדות הפופולריות מאוד במטבח ההונגרי והקרואטי.

את הסלט הזה הכינה סבתא שלי בכל הזדמנות, אבי אחריה ואני ממשיכה את המסורת. נסו ולא תתחרטו.

סלט מלפפונים הונגרי

מצרכים:

7 מלפפונים, קלופים או מקורצפים היטב.
ככף מלח לבזיקה
בצל לבן קטן אחד
2 כפיות סוכר לבן
כפית פפריקה
חצי כוס חומץ לבן
כוס מים

ההכנה:

התחילו בחיתוך המלפפונים. אני אוהבת להשתמש לצורך זה בדיסקית הפריסה במעבד המזון, אך אתם יכולים בהחלט לפרוס אותם בעזרת מנדולינה או סכין חד. פרסו את המלפפונים והניחו אותם בשכבה אחת על צלחת גדולה

לפרוס דק

עכשיו, חזרו על אותה הפעולה עם הבצל. קלפו, חתכו לטבעות או חצאי טבעות דקיקות והניחו על צלחת

טבעות דקות

בזקו מעל הירקות את כף המלח באופן אחיד ככל האפשר והניחו להם לנפשם למשך כשעה.

המלפפונים מחכים

בינתיים, ערבבו בקערה מים, חומץ, סוכר ופפריקה. רוב הסיכויים שהירקות יהיו מלוחים מספיק ולכן בשלב זה אל תוסיפו מלח. כשעברה שעה (או חצי, אני לא אגלה לאף אחד), סחטו את הירקות בעזרת הידיים מהנוזלים שהגירו והעבירו לקערה עם הרוטב. ערבבו וטעמו. הוסיפו עוד סוכר/חומץ/ מלח אם אתם רוצים.

אשפזו במקרר לכמה שעות והגישו.

הצעת הגשה עם סלק ברקע

פשוט ונהדר!

***

מוגש בחסות סביב עולם – תיירות ללא גבולות בארץ ובעולם.

טיסות לקרואטיה

 

סלט מלפפונים הונגריסלט מלפפונים הונגרי
    Ingredients
  • 7 מלפפונים, קלופים או מקורצפים היטב.
  • כף מלח
  • בצל לבן קטן אחד
  • 2 כפיות סוכר לבן
  • כפית פפריקה
  • חצי כוס חומץ לבן
  • כוס מים
    Directions