כשמתחשק לכם בפה מנה מתוחכמת למראה, בטעם "אסייתי" מסעדתי, המרשימה מספיק להגשה ליד מגש סושי, יש לי בשבילכם את הפתרון. הסלט הזה יקפיץ כל מנת נודלס לגבהים אחרים ויהפוך מהר למוקד העניין מסביב לשולחן אם תגישו אותו לצד מנת דג/בשר וקערה של אורז דביק שאפשר בקלות להכין גם במיקרוגל.

לצורך הכנת הסלט הזה תזדקקו בסך הכל למלפפונים וגזר פושטיים, מעט בצל ירוק, רטבים שאפשר למצוא בכל סופר וכפית של ג'ינג'ר כבוש משאריות טייקאאוט. אין לכם ג'ינג'ר כבוש בהישג יד? במקום לקנות, למה שלא תכינו ג'ינג'ר כבוש תוצרת בית? זה הרבה יותר קל ממה שזה נשמע.

אפשר להפוך את הסלט הזה לארוחה שלמה אם מערבבים לתוכו שאריות ספגטי חף מטעמים, נודלס אינסטנט שהכנתם ללא האבקה המחרידה המצורפת ומעט פסטרמה חתוכה או שאריות עוף.

מי צריך טייקאאוט?

סלט סרטי מלפפונים וגזר בג'ינג'ר כבוש

רשימת המצרכים:

2 מלפפונים
גזר גדול
בצל ירוק
כפית גדושה ג'ינג'ר כבוש

לרוטב:

כף שמן
2 כפות חומץ לבן רגיל
חצי כף רוטב סויה
חצי כפית סוכר לבן
חצי כפית שמן שומשום

לבזיקה:

חצי כפית מלח גס

התחילו בקילוף המלפפונים. היפטרו מהקליפה הכהה והמשיכו לקלף מהמלפפונים סרטים דקיקים.

סרטי מלפפונים

עיצרו כשאתם מגיעים לליבה הרטובה והמלאה גרעינים

בלי ליבה!

המשיכו באותה השיטה גם עם הגזר.

סרטי גזר

קצצו את החלק הירוק מגבעול אחד גדול של בצל ירוק. אם תחתכו באלכסון תקבלו פרוסות יפות ומקצועיות למראה. פזרו מעל הסלט.

הבצל מצטרף לחגיגה

זה הזמן לפתוח את צנצנת הג'ינג'ר

צנצרת הג'ינג'ר שלי

ולפזר את השבבים הטעימים מעל לסלט היפה שלכם.

הסלט מקבל צורה

להכנת הרוטב ערבבו לכם בקערית חומץ, שמן, סויה, שמן שומשום וסוכר. בעזרת כפית, פזרו בעדינות שלוש-ארבע כפיות מהרוטב מעל הסלט.

טיפ טיפ טיפה

כעת נותר לכם רק לבזוק מלח גס, קראנצ'י ומלוח מעל הסלט.

גרגר ועוד גרגר

משגע!

וזה מוכן! וזה יפה! וזה טעים!

 ***

מוגש בחסות רשת סופר סושי – רשת סושיות עם אופי באזור תל אביב.

סושי ת"א