האמריקאים משוגעים עליו ולא בלי סיבה טובה. עוף צלוי ברוטב ברביקיו הוא דרך מצויינת להפוך את המנגל שלכם לכלי שמפיק ארוחה אמיתית, ולא סתם כלי קיבול לנקניקיות וקבבים מהסופר.

שוקי עוף, או בשפת העם "פולקעס", הן חלק זול, טעים ואהוב של העוף הבלתי נלאה. ילדים אוהבים שוקיים כי אפשר להחזיק אותן ביד ולאכול ואני אוהבת לבשל אותן בגלל המראה האסתטי, האחיד והמזמין שלהן. משום מה, כרעיים שלמים של עוף לא עושים לי את זה. הפולקעס הקטנות והחתיכיות תמיד מנצחות.

הכנת עוף ברוטב ברביקיו היא יותר שיטת בישול ממתכון. הרעיון הוא פשוט. משרים שוקי עוף עם העור ללילה ברוטב ברביקיו – מבקבוק או תוצרת בית – ולמחרת צולים על חום נמוך עד שהעור חרוך ומתקתק והבשר רך וטעים. הילדים שלי מתים על זה.

ולעבודה:

מצאו לכם כלי קיבול. קערה גדולה או כלי פלסטיק רחב שיכול להכיל בנוחות שוקיים ורוטב. כמה שוקיים? תלוי במספר הסועדים. רוטב? לשפוך עד שיכסה עת העוף בשכבה חומה ומבריקה.

הנה העוף שלנו לאחר לילה במקרר:

עוף ברוטב ברביקיו

השלב הבא הוא הצלייה וכאן העוף הפשוט דורש טיפול עם מעט יותר תשומת לב. נקניקיות והמבורגרים מתבשלים מהר ובחום גבוה. חלקי עוף עם עצם דורשים יותר זמן ולכן מתבשלים הכי טוב בחום נמוך יותר ולאורך זמן. קל להרוס עוף על המנגל ולחרוך את העור בעוד שהתוך נשאר נא, אז אנא, אל תתפתו למהירות ולחום גבוה.

במנגל פחמים פושט, הכינו פינה עם מעט גחלים, היכן שהחום הישיר נמוך יותר. בגריל גז מצאו את החום הנמוך. דבר ראשון, הניחו את העוף, עור כלפי מטה, על חלק חם יחסית וצלו את העור לפריכות במשך דקות ספורות.

שוקי עוף

כשהעור צלוי בצד אחד, העבירו את העוף לחלק הקריר יותר של המנגל או הנמיכו את החום לנמוך. אם יש מכסה, סגרו אותו והניחו לעוף לכ- 20-30 דקות.

עוף על הגריל

כשעבר הזמן, הפכו את העוף והחלו למשוח אותו בשאריות רוטב הברביקו שנותר בכלי האחסון.

רוטב ברביקיו

כסו שוב, חכו כ-20 דקות וחזרו על התהליך עד שהעוף צלוי מבחוץ ומוכן מבפנים. תלוי בחום הגריל שלכם, זה יכול לקחת בן שעה לשעתיים. איך יודעים? מציקים לפולקע אחד עם מזלג. אם הבשר קשה ומתנגד, הניחו לו לעוד 20 דקות. אם הוא משתף פעולה, חתכו פיסה אחת ובדקו שהבשר לבנבן ולא ורוד או אדום מבפנים.

כשהכל לבן ורך, מלבד העור המתקתק, החרוך והמשגע, הסירו את העוף מהאש, כסו את כלי ההגשה במכסה והניחו לעוף למשך כרבע שעה. הדקות האלו יאפשרו לו להתרכך עוד יותר. בטח מעורב כאן תהליך כימי מורכב כי התוצאה תמיד יוצאת טעימה יותר.

עוף ברוטב ברביקיו

זה מוכן!

האמריקאים וגם אנחנו מגישים את העוף בברביקיו שלהם עם סלט כרוב במיונז ותפוחי אדמה.

עוף צלוי ברוטב ברביקיו

בתאבון!

***

מוגש בחסות איסמור – איסמור מובילה בארץ בתחום שיווק מוצרי האיכות לבית ולחצר מוצרים אלה כוללים, בין היתר דשא סינטטי, ג'קוזי (ספא), סאונות, ברביקיו בנוי, מתקני שעשועים לילדים, בקתות עץ, מחסני עץ ועוד.

גריל

שוקי עוף צלויים ברוטב ברביקיושוקי עוף צלויים ברוטב ברביקיו
    Ingredients
  • שוקי עוף
  • רוטב ברביקיו
  • הרבה מצב רוח
    Directions