או: היסטריה! מרק חומוס מאיסטריה
המרק הפשוט והמזין הזה הוא מסורת בחצי האי איסטריה שבקרואטיה – חבל ארץ שבינו לבין ונציה ותרבותה האיטלקית מפרידים רק מעט מי ים.
המרק הקרואטי-איטלקי הזה הוא מרק חורף נהדר, קל להכנה ומזין וניתן להכנה בגרסה צמחונית או בשרית, בה מניחים לפולי החומוס ולירקות להתבשל עם חתיכת בשר/עוף להעשרת הציר.
להקל על ההכנה, השתמשתי כאן בגרגרי חומוס משומרים. למוצא הישר של זמן וכוח, אפשר ומומלץ להשתמש בכחצי קילו גרגרי חומוס יבשים, מושרים ומבושלים.
מרק חומוס קרואטי
רשימת המצרכים:
3 כפות שמן זית
2 קופסאות שימורי גרגרי חומוס, שטופים ומסוננים
בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
2 עלי דפנה
2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
אופציונלי: גרוגרת עוף/פולקע תועה/כנף עוף לגירסה בשרית
מלח ופלפל לפי הטעם
6 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול וכבד, חממו שמן זית וטגנו בצל, שום ועלי דפנה כשתי דקות, עד שהבצל מקבל מעט שקיפות והשום מריח נפלא. שימו לב שהשום לא נשרף!
2. הוסיפו את שאר המצרכים מלבד המים, תבלו היטב במלח ופלפל וכסו במים.
3. הביאו לרתיחה ובשלו כשעה, עד שתפוחי האדמה והחומוסים מתפרקים מרוב רכות.
4. כעת עומדות בפניכם שתי אפשרויות: לטחון או לא לטחון. מכיוון שחשקה נפשי במרקם קטיפתי, הרחקתי מהסיר את העוף ועלי הדפנה וטחנתי את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט – מתקן פושטי וזול שאפשר וצריך להשיג כל שוחר מטבח בחנות כלי הבית הקרובה למקום מגוריו. כדאי לשמור חופן פולי חומוס לקישוט כל מנה בהגשה.
את המרק מגישים בצלוחיות עמוקות, עם זרזיף שמן זית וחופן קרוטונים פריכים או לחם טוב.
בתאבון!
***
מובא בחסות קרואטיה איירליינס , חברת התעופה הלאומית של קרואטיה – החברה מקיימת טיסות מתל אביב לזאגרב בירת קרואטיה ולדוברובניק הנחשבת לאחת מערי החוף היפות בעולם.