פורסם לראשונה בבלוג קוצים בתפוז.

***

כדורי שוקולד הכי טעימים

(או כמו שקראתי להם כשהייתי קטנה- כדורי בוץ)

בקיבוץ שלי, פעם, בשנות ה-70, קראו להם כדורי בוץ. הם היו מופיעים קבוע בכל יומולדת, טבולים בקוקוס או בסוכריות צבעוניות.

מבחוץ נראו אותו הדבר, אבל כבר כשהייתי קטנה שמתי לב שהם לא אותו הדבר בכלל: הם נבדלו בטעם. כי היו אמהות ששמו יותר סוכר והיו שפחות. היו ששמו אלכוהול חזק, היו ששמו המון המון קקאו, היו ששמו גם קפה, היו שפצפצו את הבסקוויטים עד דק, היו שפצפצו אותם ממש בגסות והיו כאלה שבאמצע. היו כאלה ששמו קורנפלקס ("תירפזים" קראו לזה אז) בתערובת והיו כאלה שדחפו פנימה צימוקים.

היו אינספר גרסאות, ואני, שבלי לדבר דירגתי אותם בשקט, הפכתי בבגרותי למומחית של כדורי בוץ. כדורי שוקולד, ככה קוראים להם היום. ובאחריות, הגרסה הזו היא הכי טובה בעולם. תשאלו את הילדים שלי….

וככה עושים אותם:

500 גר ביסקוויטים פתי-בר, שמרביצים להם במערוך עד שהם מתרסקים לפירורים קטנים. מצויין להוצאת אגרסיות מיותרות.

מרסקים את הביסקוויטים

שמים בסיר

כוס סוכר

כוס שוקולית

חצי כוס חלב

2 שקיות של סוכר וניל

רבע כוס ברנדי (אפשר גם תירוש אם לא רוצים אלכוהול)

מבשלים על האש עד שרותח.

מוסיפים לסיר 100 גר חמאה

מערבבים עד שהיא נמסה (לא צריך להשאיר על האש, היא נמסה מהחום)

מערבבים את התערובת, ואז מוזגים אותה על הביסקוויטים

 מערבבים טוב

עושים כדורים קטנים, כדאי בידיים רטובות (או שאפשר להכין גם נקניק שוקולד)

טובלים בקוקוס (כי לא היו לנו סוכריות צבעוניות)

שמים במקרר עד שמתקרר…

 ובתאבון!

 

_______________

*הפעם, הכין לבדו – בני בכורי (ידיו הן המצולמות)

***

ובמילים (ממנהלת האתר):

500 גר ביסקוויטים פתי-בר, מרביצים להם במערוך עד שהם מתרסקים לפירורים קטנים

שמים בסיר :

כוס סוכר

כוס שוקולית

חצי כוס חלב

2 שקיות של סוכר וניל

רבע כוס ברנדי/ ליקר וכו'

מבשלים עד לרתיחה ועד שכל החומרים נמסים היטב

מכבים את האש ומוסיפים 100 גרם חמאה, מערבבים עד שהיא נמסה.

מערבבים את התערובת, ואז מוזגים אותה על הביסקוויטים

מערבבים טוב

עושים כדורים קטנים, כדאי בידיים רטובות (או שאפשר להכין גם נקניק שוקולד)

אפשר בשלב זה לגלגל אותם במשהו (קוקוס, סוכריות וכו')

שמים במקרר לכמה שעות

אוכלים 🙂

בתאבון!

 

דילוג לתוכן