אם קניתם שפופרת וואסאבי או אבקה או שקיבלתם כמויות בלתי שפויות של הירוק החריף הזה מהסושייה הנדיבה ממנה הזמנתם משלוח, אל תזרקו אותו!

הוואסאבי הוא רוטב ירוק וחריף, דומה בטעמו לחזרת ומוגש בצורה קלאסית ליד סושי וסשימי. הוואסאבי האמיתי הוא שורש יקר מציאות הגדל רק באזורים נידחים ביפן וצפון אמריקה ורובנו מעולם לא יפגוש אותו פנים אל פנים. הוואסאבי שכולנו מכירים מגיע כממרח ירוק בתוך שפופרת או כאבקה שמערבבים עם מים עד לקבלת משחה.

היפנים מערבבים מעט וואסאבי בצלוחית רוטב הסויה שלהם ולתוכה טובלים סושי. המנוסים, לעומת זאת, יודעים שהסושי שף כבר מרח את הדג בניגירי סושי בכמות הוואסאבי שהוא ראה לנכון ולכן נמנעים מטבילה מחודשת.

בכל מקרה, אם נשאר לכם מעט וואסאבי, הנה ארבעה רעיונות קולינריים קטנים ומגניבים שישדרגו לכם את הארוחה הבאה:

הארוחה הבאה שלכם

 מיונז וואסאבי: תוספת מדהימה לסנדוויצ'ים, ובמיוחד לצד מנות דגים כמו סלמון או קציצות טונה. הרעיון הוא פשוט, ערבבו וואסאבי לפי סיבולת החריף שלכם לתוך מיונז והוסיפו מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם. יאמי!

סלט כרוב במיונז וואסאבי:

סלט כרוב במיונז וואסאבי

 

ערבבו מיונז וואסאבי, טיפונת סוכר ומלח לפי הטעם עם כרוב לבן קצוץ דק והשאירו במקרר לשעה, שעתיים. קראנצ'י, חריף ומענג!

רוטב אבוקדו-וואסאבי:

רוטב אבוקדו-וואסאבי

התכוננו לסלט ירוק שלא תשכחו כל-כך מהר. גם כאן אין לי מתכון מדוייק לתת לכם. לרוטב קרמי וטעים, טחנו בעזרת בלנדר מוט חצי אבוקדו בשל, מעט וואסאבי, מיץ לימון וכף שמן זית. אם המרקם סמיך, הוסיפו מעט מים. תבלו במלח לפי הטעם. לרוטב עוד יותר מגניב, טחנו עם האבוקדו גם חופן קטן של כוסברה. סרבני בלנדרים? פשוט השתמשו במזלג.

פירה וואסאבי:

פירה וואסאבי

התוספת המושלמת ליד נתח סלמון. פשוט ערבבו מעט וואסאבי לתוך פירה חם וקרמי. התוספת הערמומית הזו תפתיע את הסועדים שלכם, במיוחד אלו בעלי חיך הרפתקני.

ירוק עולה!

***

מוגש בחסות רשת סופר סושי – רשת סושיות עם אופי באזור תל אביב.

סושי משלוחים