בקרואטיה יודעים כיצד לחגוג ארועים מיוחדים. במקום לבשל סתם גולש, סבתות קרואטיות מכינות מזה דורות פאסטיקאדה, ובעברית, צלי בקר ביין מתוק, פירות יבשים ועשבי תיבול. לכל פונדק בקרואטיה הגירסה שלו למאכל הדגל הזה ובלוגרים קרואטיים מתווכחים על גבי הרשת מהי הדרך הנכונה להגישו. אם מאסתם בסתם צלי בקר, אם אתם זקוקים למנה חגיגית וקצת אחרת, אם תפסו אתכם געגועים לטירות ואגמים: הכינו צלי בקר קרואטי.

מי שמכיר אותי, יודע שאני אוהבת קיצורי דרך במטבח. למרות שזה נשמע אוקסימורון, הסיר לבישול איטי יקצר לכם את תהליך הכנת המנה הזו, שעל פי רוב המתכונים שחקרתי היא ארוכה ומסובכת. עם הסיר לבישול איטי אפשר לדלג על טיגונים והשריות ולקבל בסוף מנה נהדרת ועשירה בטעמים.

המתכון הקרואטי המקורי מתבשל עם יין קרואטי מחוזק ומתוק שנקרא Prošek. אנחנו לא נשלח אתכם לחפש תחליפים בחנויות מיוחדות ונשתמש בפורטו, גם הוא יין אדום מתוק ומחוזק שמוצאו בפורטוגל אך קל להשגה בכל חנות משקאות. המתכונים המקוריים מוסיפים צימוקים או שזיפים למתכון ולעיתים גם וגם. המזווה שלי סבל ממצוקת שזיפים ולכן השתמשתי הפעם רק בצימוקים. אתם מוזמנים להוסיף שזיפים מיובשים לתבשיל שלכם.

Pašticada

רשימת המצרכים:

בצל גדול
כוס ענפי ועלי סלרי צעירים ויפים
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כפית קמח
כפית מלח
רבע כוס שמן זית
חצי כוס יין אדום
חצי כוס פורטו אדום
200 גרם רסק עגבניות
שיניים מקולפות מראש שום שלם
כפית גדושה גרגרי פלפל שחור שלמים
2 עלי דפנה
כפית טימין יבש
חצי כוס צימוקים
5-6 גזרים מקולפים וחתוכים לטבעות עבות
2 ק"ג בשר בקר לצלי חתוך לקוביות

הוראות הכנה:

1. על קרש חיתוך או במעבד מזון (עדיף) לקצוץ דק דק בצל וסלרי.

נכנסים למעבד המזון

לערבב בצלים וסלרי בקערת זכוכית חסינת מיקרוגל עם השמן, הקמח והפפריקה ולהכניס למיקרו לכ-7 דקות, עד שהבצל מתרכך.

יוצאים מהמיקרוגל

2. בסיר לבישול איטי, לערבב את תערובת הבצל עם כל שאר המצרכים ולסגור מכסה.

בהתחלה יש סדר

 

מתערבבים

 

הגזר מצטרף

 

ועכשיו הבשר

 3. לבשל על חום נמוך כ-8 שעות. להרים מכסה ולבדוק שהכל מבושל לטעמכם. אם הגזרים עוד קשים והבשר עוד לא רך, סגרו את המכסה לעוד כמה שעות.

צלי הבקר כמעט מוכן

קרואטים אמיתיים מגישים את הפאסטיקדה שלהם עם בצקניות או פירה. אני בעד שימור המסורת אבל כשאף אחד לא מסתכל, אני ממליצה לכם לנסות להגיש את הצלי שלכם גם על קוסקוס.

צלי בקר מוכן

בתאבון! או בקרואטית, Dobar Tek !

***

מוגש בחסות סביב עולם – תיירות ללא גבולות בארץ ובעולם.

טיסות לקרואטיה